Sikeres diákköri konferenciát tartott a GFF gyulai kara | Gál Ferenc Főiskola - Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Sikeres diákköri konferenciát tartott a GFF gyulai kara

A Békés Megyei Központi Kórház Pándy-tagkórházában november 21-én megtartott konferencián immáron a huszonharmadik alkalommal gyűltek össze a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Karának diákjai, hogy megosszák egymással kutatásaik eredményét.

A konferencián tizenketten mutatták be dolgozataikat, olyan témákat kutatva, mint a gyermekszegénység, a dolgozó nők aktuális élethelyzete, az önállóság és az integráció a támogatott lakhatásban, a koragyermekkori élmények hatása a későbbi kapcsolatokra, az érzelemszabályozásra és az általános szorongási szintre, a munkanélküli roma nők képzése és továbbfoglalkoztatása a szociális szférában, a betegelégedetlenségek okai a Békés Megyei Központi Kórház Sürgősségi Osztályain, a stroke utáni újrakezdés, illetve a sarkadi kistérség egészségügye.

A verseny helyezettjei:

 • I.  Herczeg Viktória – szociális munka (BA)
  Pályamunka címe: A koragyermekkori élmények hatása a későbbi kapcsolatokra, az érzelemszabályozásra és az általános szorongási szintre
  Témavezető: Sándor Zita, főiskolai tanársegéd (GFF ESZK)
 • II. Bakó Ferenc – ápolás és betegellátás (BSc)
  Pályamunka címe: Tudásmenedzsment az intenzív ápolásban - Belső továbbképzés hatása az EKG és vérgázelemzéssel kapcsolatos ismereteken keresztül
  Témavezetők: Dr. Molnár Anna (adjunktus, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet); Dr. Beke Szilvia, főiskolai docens (GFF-ESZK)
 • II. Papp Andrea Erzsébet – ápolás és betegellátás (BSc)
  Pályamunka címe: Stroke utáni újrakezdést támogató technikák
  Témavezető: Dr. Vida Tünde, osztályvezető főorvos (Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet, Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály)
 • III. Krutek Judit – szociális munka (BA)
  Pályamunka címe: Az intézményi kitagolással kapcsolatos nézetek a szociális szakemberek körében
  Témavezető: Czinderi Kristóf, tanársegéd (GFF ESZK)

Közönségdíjat kapott:

 • Herczeg Viktória

Dr. Dankó Miklós-díjat kapott (A díjat 2013-ban alapította az Intézet, mellyel a TDK konferencia mindenkori legjobb ápoló szakos előadóját jutalmazza a zsűri):

 • Bakó Ferenc

A szekció Értékelő Bizottságának döntése alapján a szekcióból minden helyezett: Bakó Ferenc, Herczeg Viktória, Krutek Judit és Papp Andrea Erzsébet pályamunkája nevezhető a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

A további résztvevők pályamunkái a mellékelt dokumentumban olvashatók.

 

Az Értékelő Bizottság mindegyik pályamunka szakdolgozatként való elfogadását javasolta, valamennyit jeles (5) érdemjeggyel.

A XXIII. Tudományos Diákköri Konferenciánk megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása” pályázatán benyújtott NTP-HHTDK-18-0041 számú, „Tudományos diákköri tevékenység fejlesztése és konferencia szervezése a GFF ESZTK-n” című projekthez biztosított támogatás segítette.

 

Fájl: 
CsatolmányMéret
PDF ikon tdk_eredmenyek_osszefoglaloja_2018.pdf504.74 KB
Kategória 
Hallgatóknak Hírek TDK