Diplomaosztó ünnepség 2020 januárjában

Diplomaátadó ünnepséget tartott a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara január 24-én a Békés Megyei Központ Kórház Árvay termében.

Az eseményen a szociális munka alapszakon és az egészségfejlesztő mentálhigiéné szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgatók vehették át diplomáikat. 

Homoki Andrea dékán elmondta: a szakokon idén 31 végzős hallgató befejezte be tanulmányait, 71 százalékuk kiváló minősítéssel, 16 százalékuk jeles eredménnyel, 13 százalékuk pedig jó minősítéssel. 

– Huszonhat évvel ezelőtt volt az első főiskolai diplomaátadó ünnepség Gyulán. Többszöri szervezeti változás után, a kezdetekkor egy szakkal induló főiskola három szakkal, nehéz helyzetben, szinte válságban 2017 február elsején a Szeged–csanádi egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskolához integrálódott. Az intézmény hazánk legnagyobb egyházi fenntartású főiskolája, az egyetemmé válás küszöbén áll – kezdte beszédét a dékán. 

Kiemelte, hogy a főiskola gyulai hallgatói számos esetben tettek tanúbizonyságot emberségükről, adománygyűjtő kirándulások szervezésében, a város és a térség rászoruló csoportjainak, közösségeinek aktív segítésében is részt vettek.

– Hiszem, hogy ezek az alkalmak is nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a szó legnemesebb értelmében válhassanak jóvá, a társadalom, az emberek szolgálatában alázatos segítőkké – zárta beszédét a Kar dékánja.

Kozma Gábor rektor hangsúlyozta: a város, a megye és a régió céljait valósítja meg a helyi képzés, amihez elengedhetetlen az együttműködés. A rektor a diplomások és az intézmény legnagyobb eseményének nevezte a diplomaosztó ünnepséget.

Az eseményen készült fényképek elérhetők: http://gff-gyula.hu/nextcloud/index.php/s/KfWzJxjRzFQHWkH

Forrás: www.gyulaihirlap.hu

 

Kategória 
Hírek