Bíró Gyula oktatónk előadása Vésztőn

A Vésztői Református Egyház és a vésztői Kis Bálint Általános Iskola meghívására tartott előadást Bíró Gyula igazgató, a GFF ESZK Társadalompedagógiai Tanszék oktatója "Az internetgeneráció pedagógiai kihívásai..." címmel, az V. Stylus Kárpát-medencei Szépírási Verseny rendezvényén, 2020. február 21-én.

Hatvan perces előadásában azokról az új típusú kihívásokról szólt, amelyet azok a generációs kihívások jelentenek, amellyel a pedagógia a jelen korunkban szembe találja magát a mindennapok gyakorlatában. Előadásában érzékeltette és bemutatta azokat a problématerületeket és megoldási lehetőségeket, amelyek az értékalapú, modern módszertani kultúrával rendelkező iskola világának lehetséges válaszai.

Előadásában felhívta a figyelmet, hogy az internet és a médiahasználat a fejlődés része, az internetgeneráció tagjai érzelmileg és értelmileg nyitottak, függetlenek, gyors és kutató elmék. Hangsúlyozta, hogy az internetgeneráció másfajta tudást hordoz és másfajta tanítást igényel. Előadásában szólt arról is, hogy az internetgeneráció jobban ki van téve a függőség kockázatának, a virtuális tér befolyásának, az új típusú szociális élettér sajátosságainak, és arra, hogy az internetgeneráció magányos. Előadásában azokat a szakadékokat mutatta be, amelyek az internetgeneráció által születtek, és természetesen a megoldáshoz vezető utat is vázolta előadásában.

Bíró Gyula a zsűri elnökeként a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gál Ferenc Főiskolája nevében elismeréssel szólt a  hazai és külhoni iskolák tanulói és nevelői felé a templomi záróalkalmon, kiemelve azt a szolgálatot, amit a tanítók és tanárok végeznek nap mint nap az olyan kiváló tehetségek gondozásával, akik a nemzetközi versenyen részt vettek.

Kellenek olyan "motorok", mint a Kis Bálint Általános Iskola nevelői közössége, és Szabó Istvánné Magdika, a GFF óraadó oktatója, középiskolai tanár, akik önzetlenül és szívből teszik a dolgukat az értékelvű nevelés ügyének szolgálatában.

Kategória 
Előadások Hírek