Gál Ferenc Főiskola - Egészség- és Szociális Tudományi Kar | Gyula

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási képzések ponthatárait

Nyilvánosságra hozták a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még az este-éjjel SMS-értesítést is kapnak.

Gratulálunk a felvett hallgatóinknak és szeretettel várunk mindenkit!

Felvételi ponthatáraink

Kötelező szakmacsoportos továbbképzés - 2020. szeptember 25-26.

Karunk folyamatos lehetőséget biztosít az egészségügyi területen dolgozók számára a kötelező szakmacsoportos képzések teljesítéséhez. A soron következő képzésre 2020. szeptember 25-én és 26-án kerül sor, A segítő beszélgetés címmel KTK-2255402/2020/20/8625502 nyilvántartási számmal Felnőtt ápolás és gondozás, Gyermek ápolás és gondozás, Sürgősségi ellátás, Mozgásterápia és fizioterápia, Műtéti ellátás, Szülészeti ellátás, Védőnői ellátás, Közegészségügy és népegészségügy Rehabilitációs és életvezetést támogató, Dietetika, Természetgyógyászat szakmacsoportok részére.

Tervezett létszám: 50 fő

Továbbképzés előadói:

  • Sándor Zita    szakpszichológus, tanársegéd
  • Sipos Kornél    mentőtiszt
  • Kárász László    mentőtiszt
  • Dr. Beke Szilvia    főiskolai tanár, BLS instruktor

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 21.

Tanulj hivatásos vadásznak Egyetemünk Technikumában!

TÁJÉKOZTATÓ

a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium békési intézményében folytatott

Erdésztechnikus (5 0821 17 02) –Vadgazdálkodás szakmairány képzésről

 

AJÁNLJUK

olyan 8 osztállyal vagy érettségivel rendelkezőknek, akik a vadgazdálkodást élethivatásuknak tekintik, ezért hivatásos vadász szakmát kívánnak szerezni!

 

HÍVJUK AZOKAT

Theolingua nyelvvizsga szeptember 5-én

A 2020 tavaszi Theolingua egyházi szaknyelvi nyelvvizsga pótlására a kiírt írásbeli vizsga időpontja: szeptember 5.

Jelentkezés: 2020. július 31-ig

Azok, akik a márciusi vizsgára jelentkeztek és nem mondták azt le, illetve nem kértek halasztást a novemberi vizsgaidőpontra, automatikusan átkerülnek a szeptemberi vizsgaidőszakra.

Pályázati felhívás katasztrófavédelemmel kapcsolatban

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Föigazgatóság Tudományos Tanácsa pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, amelyek a katasztrófavédelem különböző szakterületeinek aktuális kérdéseivel, fejlesztési lehetőségeivel foglalkozik.

A pályázati anyagok postára adásának határideje: 2020. szeptember 30.

 

Lezárult a Gál Ferenc Főiskola 89. tanéve

A 2019/2020. tanév is sok munkát, szép, de nehéz feladatokat hozott, és azok elvégzésének örömével zárulhatott, a hallgatók és közösségeink, a társadalom javát szolgálva.

A Gál Ferenc Főiskolán terveink szerint június 19-én tartottuk volna Szegeden a 89. központi tanévzáró és diplomaátadó ünnepséget. A koronavírus-járvány miatti távoktatási rendben sajnos nem kerülhetett sor a hagyományos ünnepségünkre a Klebelsberg teremben és a hálaadó szentmisére a Dómban, azonban szeretném, a tanévet összegző alábbi gondolatokat megosztani Főiskolánk, leendő Egyetemünk polgáraival.

Szentmise a trianoni évforduló alkalmából

Hálát kell adnunk azért, hogy itt vagyunk – buzdított a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulója alkalmából bemutatott szentmisén június 4-én. Balog Zoltán református lelkész pedig arra figyelmeztetett, hogy az 1920. június 4-én történtek emléke bűnbánatra, szolidaritásra és hálára tanít.