Ünnepélyes tanévnyitó

Ünnepélyes keretek közt nyitotta meg az idei 2019/ 2020. tanévet szeptember 17-én a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudomány Kara. A jelen lévő oktatókat, az intézmény dolgozóit és a hallgatókat, különösképpen az elsőéves diákokat Dr. Homoki Andrea dékán köszöntötte bevezetőjében. A gyulai  intézetvezető külön köszöntötte a meghívott megyei, városi tisztségviselőket és a címzetes főiskolai tanárokat.

Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének nevében Dr. Görgényi Ernő polgármester szólt a vendégekhez, kiemelte, hogy a felsőoktatás jelenléte továbbra is kiemelt érték Gyula városában. Az elsőéveseknek gratulált a Gál Ferenc Főiskola választásához és kívánta, hogy találják meg helyben a számításaikat, tudásukat a város, a megye szolgálataiba állítsák.

A városvezető elismeréssel szólt arról, hogy a szakirányú továbbképzések is elindulnak az idei évben is. Ez a gyulai és a Békés megyei diplomásoknak előnyére válik, hiszen nem kell több száz kilométert utazniuk ahhoz, hogy részt vehessenek ezeken a tanfolyamokon.
Beszédében hangsúlyozta a városvezető azt is, hogy a főiskola hiányszakmákra képezi a hallgatóit. A felsőoktatásban résztvevő hallgatókra már most is szükség van a munkaerőpiacon, aki itt végez, biztosan el fog tudni helyezkedni.

Dr. Kozma Gábor a Gál Ferenc Főiskola rektora tanévnyitó beszédében örömmel hangsúlyozta, hogy a Gál Ferenc Főiskola a Dél-alföldi régió négy városában is a tanulni vágyók szolgálatában áll és idén ismét növekedést mutatnak a felvételi számok.

Dr. Párducz László a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Szülészet – Nőgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa az ünnepség alkalmával címzetes főiskolai tanári címet vehetett át az ápolóképzésben nyújtott áldozatos munkájáért.

A megnyitó végén az elsőévesek fogadalmat tettek, majd képviselőik kezet fogtak a főiskola rektorával, és így jelképesen az intézmény polgáraivá léptek elő.

 

Kategória 
Hallgatóknak Hírek