Skill labor bemutató a BMKK Réthy Pál Tagkórházban

V. Regionális Skills – ápolási Nap szakmai fórum, Skill labor bemutató a BMKK Réthy Pál Tagkórházban, Békéscsabán 2019. 04. 05-én
A Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kar Ápolás és betegellátás szakos, I. évfolyam, levelezős hallgatói részt vettek a szakmai fórumon és betekintést nyertek a  legkorszerűbb eszközökkel felszerelt oktatókórházi Skill laborba.
A résztvevők tájékoztatást kaptak az ápolási feladatokat érintő legmodernebb skills képzés egészségügyben elfoglalt szerepéről, jelentőségéről, továbbá a kialakításra került labor aktuális helyzetéről is.
Az előadások során többek között elhangzottak fontos gondolatok a gyakorlati oktatást illetően is. Az oktatás főbb céljai között szerepel például az alábbi:
 Szimulációs oktatás

  • fejleszti a kritikus gondolkodást és a döntéshozatali készséget
  • segíti a hatékony kommunikációt
  • támogatja/ hatékonyabbá teszi a team- munkát
  • segít megelőzni az ellátási hibákat (mindez elősegíti a betegbiztonságot)

Örömünkre szolgál, hogy hallgatóink a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kar szakmai együttműködő partnerintézményében, oktatókórházában a kórházi gyakorlati kurzusok alkalmával a jövőben korszerű  oktatástechnikai eszközök segítségével sajátíthatják el a végzéshez szükséges kompetenciákat, skilleket.

 

Kategória: 
Hírek