Részvétel az MTA egészségegyenlőtlenséggel foglalkozó konferenciáján

A 2019. április 1-jén előadóként részt vett Dr. Beke Szilvia, intézetünk oktatója az MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete szervezésében megrendezett Egészségegyenlőtlenségek Magyarországon című konferencián.

A rendezvény célja a hazai egészségegyenlőtlenség-kutatások releváns eredményeinek a bemutatása volt, valamint mindezek nyomán interdiszciplináris diskurzus kialakítása a téma szakértői, kutatói és a téma iránt érdeklődők között. A program két nagyobb részből állt: a délelőtti szekcióban egy jelenleg zajló kutatási projekt beszámolójára került sor workshop formájában, míg a délutáni szekció keretében az egészségegyenlőtlenségek okainak és következményeinek, megoldási lehetőségeinek széleskörű ismertetése történt meg különböző szakterületek képviselői által. A workshop, ill. konferencia megrendezése az MTA KRTK RKI horizontális műhely 2015 óta létező rendezvénysorozatába illeszkedett.

Dr. Beke Szilvia előadásában a helyi esettanulmány tapasztalatainak további részletezését tette meg, kifejezetten az életmódváltás lehetőségeinek és akadályainak segítségével. Legfontosabb megállapításai egyike, hogy az infarktus betegek számára nagy nehézségeket jelent a tartós életmódváltás sikeres megvalósítása, amely viszont a hosszú távú túlélési esélyek egyik meghatározója. Szintén fontos következtetése volt, hogy az integrált ellátás feltételeinek horizontális megerősítése nagymértékben hozzájárulhat a rehabilitáció eredményességéhez.

 

Fájl: 
CsatolmányMéret
PDF ikon workshop_kepek.pdf458.53 KB
Kategória 
Hírek Konferenciák