Magyar Ápolók Napja

Az egészségügyi szakdolgozók tudományos ülésével egybekötött Magyar Ápolók Napjára rendezett konferenciára 2019.február 21-én került sor, a Békés Megyei Központi Kórház Árvay termében.

A rendezvényre Intézetünk oktatói és hallgatói is meghívást kaptak, melyen az előző évekhez hasonlóan örömmel vettünk részt.

A program keretében sor került a Kossuth Zsuzsanna emlékmű koszorúzására, majd ezt követően a szakdolgozói elismerések átadása, és a tiszteletbeli ápolók köszöntése következett.

A Magyar Ápolási Egyesület 2011. február 19-én ünnepelte először Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján, hagyományteremtő szándékkal a magyar ápolók napját, és 2014-ben az országgyűlés hivatalos emléknappá nyilvánította az ünnepséget.

Köszöntötték Intézetünk óraadó oktatóját, Gerebenics-Szín Rózsát, aki Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át az országos Magyar Ápolók Napja ünnepségen.

A tudományos ülés keretében elhangzó hét előadás széleskörűen átfogta az ápolástudomány különböző területeit.

A tudományos előadások között hallható volt Németh Orsolya Ápolás és betegellátás szakon levelező tagozatos hallgatónk előadása is, aki a „Betegelégedetlenségek okainak vizsgálata a Békés Megyei Központi Kórház sürgősségi osztályain” című TDK pályamunkáját adta elő.

A tartalmas és szakmailag is nagyon értékes tudományos programot állófogadás és kötetlen beszélgetés zárta.

A rendezvény képei megtekinthetők a Gyulai Hírlap oldalán.

 

 

 

Fájl: 
CsatolmányMéret
PDF icon kossuth_zsuzsanna.pdf510.93 KB
Szervezeti egység: 
Egészségtudományi Intézet
Kategória: 
Hírek