Konferencia a Magyar Vöröskereszt Hősképző kampány zárásaként | Gál Ferenc Főiskola - Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Konferencia a Magyar Vöröskereszt Hősképző kampány zárásaként

A Magyar Vöröskereszt önkénteseként lehetőséget kaptam a Békés megyei szervzettől arra, hogy résztvegyek -az általunk is fontosnak tartott- Hősképző program zárása alkalmából szervezett eseményen, melyet Budapesten az Empathy Cafe & Bistroban szerveztek meg.

A Konferencia résztvevőit a Magyar Vöröskereszt vezetősége köszöntötte, majd előadásokkal színesítették a programot. Többek között az Ifjúsági Vöröskereszt képviselője, Az Országos Mentőszolgálat képviseletében Győrfi Pál tartott előadást a laikusok által megkezdett időben történő újraélesztéssel kapcsolatban. Kiemelte, hogy a SzívCity alkalmazás létrehozása és alkalmazása óta megközelítőleg dupla annyi közterületen, közintézményben bekövetkezett szívhalál általi keringésmegállás esetén kezdeményeznek laikusok megkezdett újraélesztést, ebből kifolyólag nagyjából duplájára nőtt a sikeres újraélesztések száma is.

Emellett a szigetszentmiklósi álltalános iskola pedagógusa bemutatta, hogy náluk hogyan történik az egészségre nevelés, hogy hogyan hozták létre az ÖKO (Önmagam, Környezetem, Osztályközösségem) osztályt az iskolába, hogyan működtetik a “kis egészségőr” programot.

Majd a megyei köldöttek mutatták be a hősképzést és az abban elért sikereket. Véleményem szerint a programon ápoló szakos hallgatóként sok hasznos információt sikerült szereznem, melyek által a főiskolán és az önkéntes tevékenységek végzése közben is hatékonyabbá válhatok segítőként.

Földesi Alexandra
II.éves ápolás-betegellátás szakos hallgató

 

Kategória 
Hírek