Fenyődíszítés és adventi műsor

Hallgatóink és oktatóink december 7-én 11 órakor gyűltek össze, hogy együtt köszöntsék az adventi időszakot. A résztvevők közösen díszítették fel az A épület előterében felállított, hat méteres magasságot is meghaladó fenyőfát, melyet az intézet ajándékba kapott. A meghitt hangulatú közös fadíszítés forró italok és némi sütemény kíséretével zajlott. A rendezvény kezdetén a diákság és az Intézet dolgozói mindannyian egy-egy díszt helyeztek el a fán, mely azóta is méltó módon fogadja az épületbe betérőt.

A fadíszítést követően Dr. Homoki Andrea tanárnő vezetésével adventi műsort mutattak be az első éves nappali tagozatos hallgatók képviselői. Intézetünk dékánhelyettese köszöntőjében kiemelte az adventi készülődés fontosságát, majd előadta Pilinszky János Advent című költeményét. Az adventi ünnepkör kialakulásának részleteiről Fábián Fanni tartott beszámolót. A beszédet követően Dr. Fodor Lajos dékán gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját. 

A rendezvény további részében a hallgatóság megismerhette a betlehem (Deák Orsolya), a karácsony ünnepének(Mező Janka) valamint a karácsonyfa állítás (Laczkóné Kovács Emma) kialakulásának történetét a hallgatók előadásában. Juhász Gyula Karácsony felé című versét Laczkóné Kovács Emma tolmácsolásában hallgathatták meg a résztvevők.

A rendezvény utolsó szakaszát Dr. Homoki Andrea csodálatos énekhangján szólaltatta meg a Kimenék én ajtóm eleiben című népdalt, melyet Palotás Petra hallgatónk citerával kísért. Zárásként karácsonyi dalok közös éneklésével hangolták a résztveők magukat az elkövetkező ünnepi időszakra. Dr. Fodor Lajos köszönte meg végül az előadók lelkiismeretes munkáját, majd zárta le a programot.

 

Szervezeti egység: 
Egészségtudományi Intézet
Kategória: 
Hírek