Értékteremtő tudomány előadóülés Karunkon | Gál Ferenc Főiskola - Egészség- és Szociális Tudományi Kar

Értékteremtő tudomány előadóülés Karunkon

A Magyar Tudomány Ünnepének novemberi hónapjában a főiskolánkon, nemcsak Gyulán, hanem a szegedi, szarvasi és békéscsabai karokon számos konferencia keretében ünnepelünk, több témában, parternszervezetek és társszakmák képviselőinek bevonásával, annak érdekében, hogy a képzéseink, szakjaink szempontjából releváns legújabb tudományos, szakmai eredményeket széles körben hírül adhassuk az érdeklődő közönség, a Gál Ferenc Főiskola közösségéhez tartozók számára.

A Magyar Tudomány Ünnepe 2019 rendezvénysorozathoz kapcsolódva „Értékteremtő tudomány” címmel előadóülést rendezett a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara.

A Karon harmadik alkalommal megrendezésre kerülő előadóülés fókuszában ma az Egészségügyi szervező alapszak képzéséhez szakmaterületileg igazodó turizmus értékeit állítottuk.
Meghívott előadóink az alkalmazott tudomány, gyakorlati tudomány képviselői, szaktekintélyek. Az alkalmazott tudományok képviselői a világ olyan területével foglalkoznak, amely valamilyen gyakorlati tevékenység szempontjából kiemelkedően fontos, mindezt az alaptudományok eredményeire, elméleteire alapozva teszik tudományos igényességgel, ezáltal garantálja a minőségi működést, mely állandó innovációra, megújulásra, fejlesztésre inspirálja a tudomány aktorait.

Napjainkban az egyén egészségének megőrzése, munkabírásának helyreállítása egyre nagyobb hangsúlyt kap. Az egészségmegőrzés kérdésköre immáron nem csak az egészségügy és oktatás területére koncentrál, egyre inkább megjelennek azok a szolgáltatások, melyek a tudatos életmód kialakítást támogatják és a rekreáció számos formáját biztosítják. A rendezvény ennek területeire engedett mélyebb betekintést.

Előadóink közül a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Karról Dr. Beke Szilvia főiskolai tanár a Rekreáció és egészségmegőrzés a mindennapokban című érdekes előadásával hívta fel a figyelmet az egészségmegőrés fontosságára, annak eszközeire és lehetőségeire.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-től érkezett Czinege Szilvia, értékesítési és marketing igazgató asszony Budapest a fürdők fővárosa – fejlesztések és jövőbeni elképzelések címmel tartott egy igen színes informatív előadást, amelynek hallatán a hallgatóság nagy része úgy érezte minél hamarabb  szeretne eljutni az előadás során bemutatott fürdőhelyekre.
A Wellness- és Szállodaipari Felnőttképző Intézet képviseletében Ruszkabányai Gitta, szaunaszeánsz védjegytulajdonos, képzésvezető előadásából, amely a szaunarituálék- és rituálék fontossága az egészségturizmusban" címet viselte nagyon színes képet kaphattunk a szaunázás fontosságáról, magáról a szaunaszeánszok fejlődési útjáról, eredményeiről, szinte mindenki úgy érezhette az előadás ideje alatt, hogy most rögtön ki is próbálja ezt a rekreációs tevékenységet.

Fekete-Dombi Ildikó az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója” A gyulai kiállítóhelyek szerepe és lehetőségei az egészségturizmusban” címet választotta a mai konferencia témájához illeszkedően. Az érdekes és nagyon jól összeállított bemutató kapcsán a hallgatóság  betekintést nyerhetett a gyulai kiállítóhelyek izgalmas világába, szó esett arról is,hogy bizony a kulturális élmények is nagy szerepet játszhatnak napjainkban a rekreációban, ügyvezető igazgató asszony a jövőbeni, potenciális képzési irányokat is vázolta.
Dr. Homoki Andrea dékán asszony köszönbtőjében elmondta, hogy az egyes területek képviselőinek üzenetei akkor találnak meghallgatásra, akkor hullanak a magvak termő földre, ha a lélek megtelik hivatástudattal és az eredmények közlése, hirdetése belülről vezérelt.

A Zsoltárok könyvében olvashatjuk párhuzamot vonva az elhívatást érző tudósok, szakemberek attitűdjei között:

„Az én szájam bölcsességet beszél, szívemnek elmélkedése tudomány.”
( Zsoltárok 49:4)

A szakmai konferencia résztvevői színes, tudmányos és szakmai információkkal gazdagodhattak az előadók igazi, élményteli, feltöltődést nyújtó tanácskozásra hívták őket.

További cikk a gyulakult.hu oldalán

 

Kategória 
Konferenciák