Egyházmegyei zarándoklat és találkozó

Mottó: „Keljünk útra, hogy életet merítsünk!"

A Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében második alkalommal hirdeti meg az Egyházmegyei Zarándoklatot és Találkozót.

Időpont: 2019. Május 25. Szombat
Helyszín: Óföldeák
Jelentkezés: a kari koordinátornál, Dr. Párduczné Szöllősi Andrea főiskolai adjunktusnál lehet:(parduczne.szollosi.andrea@gff-gyula.hu)

A keresztény ember életében mindig is fontos volt a zarándoklat: a cél, az út, a megérkezés és az útközben megélt Istenkapcsolat. Egyházmegyénk zarándoklatra készül, melynek célja, hogy találkozzunk egymással, Istennel. A zarándoklaton való részvétellel szeretnénk, ha egyházmegyei identitásunk erősödne. Miközben egy közösségélményben van részünk, reméljük, hogy hagyományt is teremtünk.

A zarándoklatra szeretettel várják az atyákat, katekétákat, családokat, hittanosokat, egyházi iskolák tanulóit, fiatalokat és minden érdeklődőt.

Videó a tavalyi találkozóról

Regisztráció
 

A regisztráció határideje: 2019. Május 10.
Kérjük, hogy Legkésőbb május 7-ig jelezni szíveskedjen az ön, családja, barátai, hozzátartozói részvételi szándékát a kari koordinátor asszony felé.

Folyamatosan frissülő információk találhatóak a zarándoklattal kapcsolatban a www.corunum2020.hu weboldalon, az egyházmegyei zarándoklat menüpont alatt

Program:

9:00-tól gyülekező a földeáki Szent László Templomban
9:45 Indító gondolatok
10:00 közös gyalogos zarándoklat Óföldeákra
11:45 érkezés Óföldeákra
12:00 közös ebéd (az ebéd regisztrációhoz kötött)
12:30 Gyónási lehetőség 15:00-ig
13:00 Hittanos találkozó
13:00 Karolina Iskola diákjainak műsora
13:30 Csergő banda koncertje
14:00 szentségimádás az óföldeáki templomban
15:00 Szentmise a templom előtti téren. Főcelebráns: Dr. Kiss-Rigó László megyés püspök
16:00 a program zárása

 

Kategória: 
Hírek