Diplomaátadó ünnepség

Diplomaátadó ünnepséget tartottunk január 25-én a Pándy-tagkórház Árvay-termében, ahol a Kar végzős hallgatói vehették át okleveleiket.

Homoki Andrea, a kar megbízott dékánja köszöntőjében így fogalmazott: a diploma új távlatokat nyit mindenki szakmai életében, ám hogy az út, amelyen gyorsan változó világunkban elindít, hová fog vezetni, még csak nem is sejthetjük. Mint mondta, korunk állandóan megújuló ismereteket, innovatív alkalmazkodást, rugalmasságot, kreatív önmegvalósítást és nagyfokú együttműködési hajlandóságot követel.

A megbízott dékán ezt követően a főiskola posztgraduális képzési lehetőségeiről beszélt, és megjegyezte, szeretettel várják a visszatérőket.

A végzősöket Herczeg Viktória HÖK vezető búcsúztatta, a végzősök nevében pedig Bajó Ilona tartott búcsú beszédet. A diplomára várók kérelmét Gergely Brigitta terjesztette elő, majd Párduczné Szöllősi Andrea adjunktus ismertette az elért eredményeket. Kiemelte, a huszonkilenc diák megfelelt az elvárásoknak: 43 százalékuk kiváló, 24 százalékuk jeles, 31 százalékuk jó, 3 százalékuk pedig közepes minősítést szerzett.

A közös eskütétel után az okleveleket Lipcsei Imre dékán és Homoki Andrea megbízott dékán nyújtották át a főiskola nappali és levelező tagozatos végzőseinek. Ugyanekkor azokat is köszöntötték, akik ugyan megszerezték az abszolutóriumot, de még nem tették le a nyelvvizsgát.

Gyula város önkormányzata nevében a friss diplomásokat Kónya István, Gyula város alpolgármester üdvözölte. Ünnepi gondolataiban kiemelte: a tudás olyan érték, amely nem tűnik el és nem évül el, majd arra biztatta a fiatalokat, éljenek a megszerzett tudásukkal. Az elöljáró aláhúzta: ma Magyarországnak, megyénknek és városunknak nagyon nagy szüksége van a jól képzett szakemberekre, azokra, akik a megszerzett tudásukat mind a magyar nemzet, mind pedig a saját környezetük fejlődésének előmozdítása érdekében is képesek hasznosítani.

Az Önök diplomája hosszú távon jó befektetés, egyre inkább szükséges és mindenképp versenyképes. Becsüljék tehát meg, értékeljék a helyén – fogalmazott az alpolgármester.

A rendezvényen azoknak a pedagógusoknak, szervezőknek és diákoknak is gratuláltak, akik eredményesen népszerűsítették a főiskolát a budapesti Educatio szakkiállításon. Őket Kozma Gábor rektori elismerésében részesítették. Az eseményt Király Dominik klarinétjátéka tette emelkedettebbé, Szabó Kata pedig Hamvas Béla Útravaló című írásából olvasott fel a népes hallgatóságnak.

A rendezvényen készült fotók egy megosztott fényképalbumban tekinthetők meg illetve innen le is tölthetők.

Kategória 
Hírek